АДЕЛ ХОЛДИНГ

АДЕЛ ХОЛДИНГ е група на компании кои што работат во различни бизнис сфери: градежништво, логистика, недвижности, трговија, дистрибуција и маркетинг.

Логистика и Дистрибуција

Skladiste

 

Почнавме како мала компанија, која се занимава со испорака на кафе во зрно . Со текот на времето, Енеа  прерасна во еден од водечките дистрибутери на кафе, пијалаци и сродна опрема за угостителски објекти низ цела Македонија.

Како главна активност со која се занимаваме е бизнисот на HoReCa кој го доведовме до совршенство, за нашето и задоволството на нашите многубројни клиенти.

Успешното деловно партнерство со секторот HoReCa и одржливиот раст на бизнисот не само што не издвоија како референтен добавувач, туку станавме интегрирани добавувачи како долгорочен стратешки партнер кој може да го зголеми уделот на пазарот и да ги зајакне партнерските брендови. Ова ни овозможи да имаме стабилен пристап во пазарот, и сигурно партнeрство со компании и брендови како што се ama® caffe, Caffitaly – Италија, New Century – Албанија. За нашите клиенти нудиме најдобри можни пазарни услови за производите од нашата дистрибутивна палета.

  • Основано – 2017
  • Вработени – 9
  • Извршен директор – Елдин Адеми
  • За повеќе информаци посетете ја нашата веб страна www.enea.mk

Дистрибуцијата претставува еден од клучните елементи на процесот на продажба на производите. Енеа дооел е компанија која се стреми кон совршена, навремена, точна дистрибуција на производите до крајните потрошувачи, преку различните канали на дистрибуција HoReCa сегментот.

Позиционирањето на македонскиот пазар како лидер во дистрибуцијата и логистиката, ја постави и потребата за континуран раст и развој од аспект на човечки ресурси, технологија и маркетинг, со кој се постави и стандардот на работењето во овој сектор. Поради тоа Енеа, се влистува во дваесетте најголеми и најуспешни компании во Македонија.

Директна дистрибуција за град Скопје

– угостителство
– малопродажба
– големи ланци
– специјализирани продавници

Директна дистрибуција за внатрешност

– големи ланци
– специјализирани продавници